Navn på prosjektet

Det Nye Munchmuseet

Oppdragsgiver

GK Norge

Entrepriseform

Mixed entreprise

I samarbeid med:

GK Norge

Det Nye Munchmuseet

Høsten 2020 åpner det nye Munchmuseet ved Oslos sjøkant, skreddersydd for store kunstopplevelser. Her kan du oppleve mer av Munch enn noen ganger før – på helt nye måter. Det nye museet vil tilby kunst og kultur i 13 etasjer, og inspirere alle til å komme tett på Munchs liv og kunst.

Den nye bygningen byr på kunst, kultur og matopplevelser i 13 etasjer, og toppes av en av Oslo vakreste utsikter. Det nye museet skal styrke sin posisjon som et av verdens ledende kulturreisemål og inspirere alle til å komme tett på Munchs kunst. Museet åpner for publikum høsten 2020, og blir et av verdens største museer tilegnet én kunstner. Det er planlagt 11 utstillingssaler er fordelt over syv etasjer, og de store arealene gir muligheter for nye og annerledes kunstopplevelser. Den 13 etasjers bygningen tegnet av det spanske arkitektkontoret Estudio Herreros blir 58 meter høyt, og får et bruttoareal på 26 313 m2. Museet blir et såkalt «futurebygg», der betong og stål er miljøvennlig og kan resirkuleres. Den mye omtalte fasaden er dekket av gjennomskinnelig, perforert aluminium.

HRP har i oppdraget vært engasjert av GK Norge for å utførte tredjepartskontroll av GKs leveranse på Det Nye Munchmuseet. Tredjepartskontrollen inkluderte gjennomgang av VVS-tekniske installasjoner og elektrotekniske installasjoner. Herunder, Kartlegging av prosjektspesifikke krav, generell teknisk kontroll av fagmessig utførelse på elektrotekniske og rørtekniske installasjoner i hele bygget, kontroll av prosjektering av branndeteksjon, brannvarsling, nød- og ledelys og ledesystem,samt sammenstilling av rapporter med vurdering av den helhetlige installasjonen.

Prosjektinformasjon

Prosjektfase

Utførelse og ferdigstilling

Tjenester

Teknisk Kontroll

Periode

2019

Størrelse

24 000 m2

Prosjektkostnad

2 700 mNOK