Ledige stillinger

Søknadsfrist: Snarest

Kontor: Oslo

Bransje: Bygg og anlegg

Stillingstittel: Prosjektleder

Stillingsfunksjon: Prosjektleder

Tiltredelse: Snarlig

Vil du være med på laget som prosjektleder for Norges viktigste samfunnsbygger?

HR Prosjekt (HRP) har siden etableringen på Hønefoss i 2005 vokst fra 3 til ca. 270 ansatte og er i dag Norges største norskeide leverandør av konsulenttjenester innen bygg & anlegg med hovedfokus på prosjektledelse og byggeledelse. Selskapet gjennomfører ulike rådgivningsoppdrag innen alle fag; bygg, infrastruktur (vei, bane og kommunalteknikk), arkitektur, prosjektutvikling, eiendomsutvikling og utredning/analyse.

I 2017 ble HRP kåret til Gaselle for 8. året på rad. Selskapet har i løpet av sine 14 år i bransjen høstet solid erfaring med gode resultater. 

Eiere i HRP er det norske fondet Longship, gründeren Helge Rustand og nøkkelmedarbeidere i selskapet.

HRP er landsdekkende med hovedkontor i Bjørvika i Oslo og regionskontorer i hele Norge.
 
Selskapet går gjerne nye veier for å sikre de beste løsningene for sine oppdragsgivere og har et særskilt fokus på å kunne tilby faglig sterke team som kan jobbe med prosjekter fra tidlig utredningsfase og lede prosjektene gjennom alle faser frem til ferdig bygg.

HRPs visjon: Norges viktigste samfunnsbygger!

Trekk ved bedriftskulturen

Selskapet kjennetegnes ved en framoverlent og dynamisk bedriftskultur. Dette har ligget dypt nedfelt i bedriften helt siden oppstarten av gründer Helge Rustand og har blitt videreført og videreutviklet med administrerende direktør Jan Arild Kingswick, som tok over høsten 2016. Selskapet har et heleid norsk eierskap som er tett på driften og satser tungt på utvikling og vekst.

I HRP er det en viktig verdi at vi tar vare på hverandre, både kollegialt i det daglige og gjennom at bedriften sikrer sine ansatte med meget gode forsikrings- og pensjonsordninger.

I hovedtrekk har bedriftskulturen følgende kjennetegn:

 • Alltid i bevegelse – vi tør
 • Kort vei fra idé til handling
 • Stor mulighet for påvirkning fra de ansatte når det gjelder egen arbeidshverdag og påvirkning på avdeling og fagområde

Prosjektledelse er et eget forretningsområde med 30-40 medarbeidere som jobber med ulike typer prosjektlederoppdrag.

Som prosjektleder tar HRP det overordnede ansvaret for ledelse og gjennomføring av både større og mindre byggeprosjekter. Prosjektlederen er øverste administrative leder for alle som er engasjert i prosjektet og skal sikre at prosjektet leveres til riktig tid, avtalt pris og forventet kvalitet.  

  

 

Arbeidsoppgavene vil være varierte i kompleksitet og innhold og vil kunne omfatte alle faser i prosjektene, fra programmering til ferdigstillelse bygg, ref. HRPs verdikjede.

Ansvarsområder og arbeidsoppgaver

For å imøtekomme økende oppdragsmengde og styrke vår posisjon innenfor prosjektledelse søker vi nå etter prosjektledere fra byggebransjen. Vi søker prosjektledere som liker å utfordre konkurrentene i jakten på flere av de interessante oppdragene. Prosjektlederen vil bli en del av et kompetansemiljø med dedikerte prosjektledere, og vil få delta i utviklingen og satsningen på forretningsområdet Prosjektledelse.

Type oppdrag for vår nye Prosjektleder

HRP søker etter prosjektledere som kan ivareta rollen som byggherrens prosjektleder, hovedsakelig for offentlige byggherrer, men også private byggherrer.

Type oppdrag vil være sykehjem, skoler, omsorgsboliger, legevaktsbygg, barnehager, utendørs idrettsanlegg, idrettshaller, svømmehaller, kulturbygg og øvrige typer offentlige bygg samt bolig- og næringsbygg. Prosjektene vil typisk variere i størrelse med areal fra 1 000 -20 000 m2 og ulik kompleksitet. Noen av prosjektene organiseres med team fra HRP med prosjektleder og ass. prosjektleder samt øvrige ressurser, mens i andre prosjekter inngår prosjektleder i byggherrens organisasjon.

Stillingens plassering

Som prosjektleder vil du bli ansatt i en avdelingene under Prosjektledelse og rapportere til en av avdelingslederne. Arbeidsplass vil i utgangspunktet være ved vårt hovedkontor i Barcode i Bjørvika.

 

Kvalifikasjoner:

Erfaring og utdannelse

Du bør ha utdannelse som ingeniør/ bachelor eller master/ sivilingeniør innen bygg. Øvrig utdannelse/ fag kombinert med byggerfaring kan kompensere for ønsket utdannelse.

Det er ønskelig med minimum 5 års erfaring fra byggebransjen. Relevant bakgrunn kan være som prosjektleder for offentlige byggherrer, men også erfaring fra private byggherrer eller entreprenører kan være aktuelt. Du bør ha kjennskap til norske lover og regler (kontraktstandarder, TEK17, arbeidsmiljøloven, byggherreforskriften etc.) og ha gode skriftlige og muntlige framstillingsevner samt generelt gode datakunnskaper.

Personlige egenskaper

Vi ser etter en omgjengelig person som har evner og lyst til å motivere og utvikle menneskene i organisasjonen, med følgende kjennetegn:

 • Gode samarbeids- og kommunikasjonsferdigheter, teamorientert med gode lederegenskaper
 • Systematisk og velorganisert, trives med langsiktig planlegging basert på realistiske tidsskjemaer
 • Evner å løse dagligdagse oppgaver effektivt og foretar relevante prioriteringer
 • Fullfører oppgaver med spesielt fokus på kvalitet
 • Kundeorientert og en god relasjonsbygger, evner å se kundens behov, og bidra til mersalg
 • Strukturert og faglig engasjert
 • Proaktiv og løsningsorientert

 

Vi tilbyr:

 • Et meget trivelig arbeidsmiljø med mange dyktige fagfolk som ønsker å spille på lag med deg
 • Store påvirkningsmuligheter i egen arbeidshverdag, spennende prosjekter og stort ansvar
 • Meget konkurransedyktige betingelser og svært gode pensjons og forsikringsordninger
 • Spennende utviklings- og karrieremuligheter i Norges raskest voksende PA-selskap

 

Kontaktperson:

Direktør Prosjektledelse: Ingrid Gåsvik Eklund

Mobiltelefon: 975 12 226

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.